5 gewoontes van slanke mensen: copy-paste!

5 gewoontes van slanke mensen: copy-paste!

Het is al weer maart! Over 4 maanden moeten we weer in bikini of badpak! We hebben nog een mooie periode om aan de slag te gaan om ons streefgewicht te behalen.

Vandaag wil ik je  5 gewoontes aanreiken die slanke  mensen hebben. Zij passen deze vaak zonder nadenken  toe omdat ze er nu eenmaal aan gewend zijn. Ik zeg: copy-paste!

  1. Slanke mensen kunnen vaak goed plannen; ze doen 1 max 2 keer per week boodschappen, weten hoe hun week eruit ziet en stemmen daar hun keuzes op af. Ze komen niet vaak in de supermarkt waardoor niet elke dag in de verleiding komen om extra lekkere dingen  zoals  snoep en snacks in huis te halen. Ook weten zij wanneer er een etentje met vriendinnen gepland staat zodat ze op andere dagen ‘gezond’ kunnen eten.
  2. Ze zien sporten niet als een noodzakelijk kwaad maar als iets wat bij je hoort: je vindt het toch ook heel gewoon om elke dag te douchen? Voor hen werkt het vaak het beste om, daar komt hij weer, hun sport-beweegmomenten te plannen voor de week. De éen sport graag in de ochtend, de ander in de avond. Wanneer sport jij het liefst?
  3. Slanke mensen sporten ook niet elke dag. Velen van ons vinden het vaak lastig om een goede balans te vinden in bewegen en rust. Als je fanatiek bent, kun je prima 3 of 4x per week intensief sporten. Zorg  er wel voor  dat je op tijd je rust neemt: 1 dag sporten 1 dag rust. Denk ook aan voldoende nachtrust.
  4. Zie voeding als brandstof voor je lichaam. Er is voeding die je lichaam energie geeft; en is er is voeding die je lichaam energie kost om het te verbranden. Tot die laatste categorie horen de snelle suikers, snacks, fastfood en kant-en-klaar maaltijden. Let maar eens op hoe je voelt na het eten van een fastfood maaltijd of na een thuis bereide, verse maaltijd. Ik ben geen voorstanders van dure superfoods: groente, fruit en veel water doen veel werk.
  5. Slanke mensen compenseren niet in het weekend. Wat je nogal eens ziet is dat dames die door de week ontzettend hun best hebben gedaan in het weekend gaan compenseren. Slanke mensen zijn daarin net wat constanter. Natuurlijk nemen zij een glas wijn of iets lekkers maar helemaal los gaan doen ze niet vaak.

Jee , wat saai hoor ik je denken! Nee, dat hoeft het niet te zijn! Wees gefocust en ga alleen maar voor je doel. Je zal zo blij zijn met jezelf als je straks in je nieuwe bikini op je strandbedje ligt!

Leave a Reply