9 tips om je kids meer te laten bewegen

9 tips om je kids meer te laten bewegen

Hai!

Word jij er  ook gek van als je kind liever achter de ipad zit dan lekker buiten speelt?  Veel ouders lopen er tegenaan dat hun kids te weinig bewegen. Ze hebben natuurlijk gym op school maar dat is niet altijd voor alle kinderen uitdagend genoeg. Hoe zorg je er nu voor dat je kind meer gaat bewegen? Ik geef je graag een aantal simpele en handige tips:

1. Stop met het brengen met de auto naar school
Kinderen vanaf een jaar of 8 kunnen prima zelf fietsen of wandelen naar school als ze op niet al te grote afstand van school wonen. Fiets zelf mee tot je je kind voldoende vertrouwt en laat hem of haar dan lekker zelf gaan. Hoe minder kinderen met de auto gebracht worden, hoe veiliger het is!

2. Kies een sport die je kind zèlf leuk vindt
In mijn consulten zeg ik altijd tegen ouders: laat je kind zelf een sport kiezen die ze leuk vinden. Op die manier gaan ze met plezier houden ze het veel langer vol.

3. Samen met een vriendje sporten
Het helpt als je samen gaat: dat ken je waarschijnlijk zelf ook wel: je zegt minder snel af als je afgesproken hebt om te gaan sporten. Voor kinderen geldt dat ook.

4. Onderneem activiteiten met elkaar als gezin
Kinderen vinden het leuk om samen met hun ouders en broertjes/zusjes iets te ondernemen: dat kan van wandelen in het bos tot raften op de Lesse in Belgie en alles dat er tussenin zit. Het hoeft niet  duur te zijn als je het maar samen doet.

5.Stimuleer je kind
Veel kinderen vinden het leuk om nieuwe dingen te proberen: de tokkelbaan in de speeltuin, een kunstje op de trampoline. Moedig ze aan!

6. Buitenspelen
Hij ligt zo voor de hand maar o zo belangrijk, liefst met vriendjes in de buurt natuurlijk: voetballen, tikkertje, stoepkrijten, ravotten in de modder: alles kan!

7. Dance dance dance
Is het weer te slecht om naar buiten te gaan, organiseer dan een Just  dance wedstrijd of speel samen een potje op de Wii fit.

8. Rope skipping
Het springtouw!! Touwtje springen kan altijd en overal: je kunt het zelfs meenemen in je koffer als je op vakantie gaat. Touwtje springen of rope skipping is helemaal hot: zowel voor jongens als voor meisjes. Jongens vinden het soms lastiger maar kunnen dit prima leren. Tip: koop 2 springtouwen en ga elke dag  samen 3 minuten touwtje springen. Wedden dat je resultaat gaat zien!

9. Practice what you preach!
Zien bewegen, doet bewegen. Geef zelf het goede voorbeeld: neem vaker de fiets of loop. Als je kind ziet dat jij het leuk vindt om te bewegen, neemt hij/zij dat vaak  vanzelf over.

Heb jij nog een leuke tip om je kind aan het bewegen te krijgen? Ik hoor het graag van je!

Worstelt jouw kind ook met zijn/haar gewicht, wordt hij/zij gepest of is omkleden bij gym een heel gevecht? Blijf niet piekeren maar maak een afspraak voor een GRATIS skypegesprek waarin je alle vragen kunt stellen en je zorgen kunt delen. Je kunt me een berichtje sturen op dit email adres: marielle@kidsopgewicht.nl of me bellen op 06-19 17 33 79. Ik help jullie graag!

Leave a Reply