weer naar school

weer naar school

By 8 september 2018 Uncategorized No Comments

Hai,

Hebben jullie een leuke vakantie gehad? De scholen zijn al weer 2 weken begonnen, de kids zijn de vakantie al weer bijna vergeten….

Het ene kind kijkt er naar uit om weer naar school te gaan en de andere ziet er erg tegenop. Vakantie, weken buiten spelen, later naar bed, leuke dingen doen weer inruilen voor een druk klaslokaal waar de meester /juf of docenten het weer voor het zeggen hebben. Niet een vooruitzicht waar iedereen naar uit kijkt. Nu de kids terug naar school gaan, staat rust en regelmaat weer op het menu. Niet alleen jij maar ook je kids moeten hier vaak erg aan wennen. De eerste weken zijn veel kinderen MOE, zelfs als er 6 weken de tijd is geweest om uit te rusten. Zomervakantie is nou eenmaal een periode die helemaal anders is dan de rest van het jaar. Wat is jullie leukste/ mooiste zomervakantieherinnering ?

Voor Nederlandse begrippen hebben we een prachtige zomer gehad. Mooi weer is goed voor je humeur zonnige dagen laten ons -groot genietend-sneller afwijken van het dagelijks ritme; Nog later naar bed, lekker luieren in de zon, vaker BBQen, meer limonade drinken, heerlijk veel ijsjeseten enz. De beweeg-en eetgewoontes à la Lekker Pûh!!! kunnen hierdoor een beetje versloffen.

Tijdens oud & nieuw hebben we de “echte” jaarwisseling. Veel mensen beginnen het nieuwe jaar met goede moed en goede voornemens. Toch is het nieuwe“ schooljaar ook een soort jaarwisseling. Na een lange zomervakantie waarin je hebt kunnen uitrusten en de vakantie hebt gevierd is dit de tijd om een aantal goede voornemens op een rijtje te zetten.Welke voornemens hebben jij en je kids voor in het nieuwe schooljaar?( Niet te laat naar bed? 1x een P in de week?)
Veel kinderen vinden het niet makkelijk om goede voornemens vol te houden Het allerbelangrijkste: Weer op tijd naar bed……Goed, genoeg en op regelmatige tijden slapenis van grote invloed op de intellectuele en sportieve prestaties. Zelfs na één nachtje te weinig slaap of na een weekend waarin je bedtijden verschoven zijn, is het moeilijker om te leren en te blijven opletten in de klas. Dus mobiel uit, gordijnen dicht en misschien met een klein leeslampje nog een boekje lezen.“Moet je van vrije vogel weer een vroege vogel worden.”

Belangrijk naast de uren die de kids stil zitten op school: Sport en beweging. Ook voor sportclubs breekt er na de zomervakantie een nieuwe frisse periode aan. Veel verschillende takken van sport bieden kennismakingslessen aan. Dit is een mooie gelegenheid om met meerdere sporten kennis te maken en er vrijblijvend achter te komen welke sport je kind leuk vindt.. Door te googlen vind je al heel snel het sport en spel aanbod bij jullie in de regio.

Naar welke sport is jouw kind nieuwsgierig? Of gaat hij/zij blij weer naar de eigen vertrouwde sportclub ? Is deze club, net als school alweer begonnen of moet je nog paar weken zelf je dagelijkse portie beweging bedenken? Wat ga jij doen om (samen met je kind) elke dag voldoende te bewegen en sporten? Laat het me weten! Een heel goed schooljaar gewenst!!!

Warme groet,

Marielle

Worstelt jouw kind ook met zijn/haar gewicht, wordt hij/zij gepest of is omkleden bij gym een heel gevecht? Blijf niet piekeren maar maak een afspraak voor een GRATIS skypegesprek waarin je alle vragen kunt stellen en je zorgen kunt delen. Je kunt me een berichtje sturen op dit email adres: marielle@kidsopgewicht.nl of me bellen op 06-19 17 33 79. Ik help jullie graag!

Leave a Reply