Happy Halloween!

Happy Halloween!

By 29 oktober 2015 Uncategorized No Comments

Over 2 dagen is het Halloween. Een feest wat naar Europa overgekomen is vanuit de Verenigde Staten. Huizen en klassen worden versierd met spoken, heksen en spinnenwebben en kinderen mogen langs de deur gaan voor ‘trick or treat’.  De bedoeling is dan dat je de kinderen iets geeft, vaak is dat iets van snoep. Steeds meer dorpen en steden organiseren  Halloween feestjes. Voor alle kinderen heel leuk maar dat betekent wel dat er weer heel wat snoep verzameld wordt. Je wilt je kind niet alles ontzeggen maar hoe houd je het leuk voor je kind en voor jou?

1. Laat je kind niet met een lege maag van huis gaan. Zorg voor een normale maaltijd met veel groente op de avond van Halloween. Overdag heb je al veel fruit aangeboden als snack.
2. Spreek met je kind af dat hij/zij alles mag aannemen in een leuke mand/doos
3. ‘Na trick and treat kiezen jullie samen welke snoepjes/traktaties hij/zij mag nemen. Hetgeen er overblijft bewaren jullie in een mooie snoeptrommel. spreek met je kind af wanneer hij/zij een snoepje eruit mag nemen.

Tot slot: maak samen met  je kind leuke en gezondere Halloween traktaties. Onderstaand een aantal voorbeeldjes die ik op Pinterest gevonden heb. Happy Halloween!

halloween 1halloween4

Warme groet,

Marielle

ps. vind je het lastig om nee te zeggen tegen je kind maar zie je hem/haar langzaamaan steeds zwaarder worden? Maak dan een afspraak voor een gratis Skype gesprek, Hierin bespreken we de problemen waar jij tegen aanloopt. en help ik je graag verder. Je kunt antwoorden op deze mail  of bellen op 06-19173379

Leave a Reply