Heel leuke bbq tips voor een kids bbq!

Heel leuke bbq tips voor een kids bbq!

Hai!

De zomervakantie komt er aan: tijd om lekker lui te zijn, veel buiten te spelen, zwemmen en voor een aantal ook om op vakantie te gaan. In de zomer eten we graag buiten en daar hoort natuulijk ook een gezellig bbq bij. De meeste kids houden van gezelligheid en vaak ook van ‘snoepen’ van lekkere dingen. Extra leuk is het om een speciale kinderbbq te houden: bijvoorbeeld als afsluiting van het schooljaar met (een deel van ) de klas. Ik geef je graag een aantal tips die het, ook voor de kids die op hun gewicht moeten letten een gezellige middag/avond wordt:

* laat kinderen helpen met de voorbereiding: laat ze de spiezen maken , sla wassen, fruit schoonmaken,
* kleed samen met de kids de tuin leuk aan met lampions, vlaggetjes, gekleurd bestek, borden en bekertjes,
* roep de kinderen pas aan tafel als het vlees/vis/groente op de bordjes kan: het gevaar is dat kinderen met honger aan tafel komen en aanvallen op het stobrood met kruidenboter of saus als er nog niets van de bbq komt. Ongemerkt eten ze dan al heel veel (wit) brood.
* zet een kleine tafelbbq op tafel en houd het vlees, dat al gaar is, nog even warm. de kinderen mogen zelf het vlees op hun bordje leggen.
* zet grote kannen met water op tafel, geef het water een smaakje door er sinaasappel, munt, komkommer, citroen of rood fruit aan toe te voegen. De kannen met een kraantje zijn ook heel leuk: laat de kinderen zelf hun drankje tappen. Ijsklontjes met een framboos,, blauwe bes of druif erin doen het ook goed.

Tenslotte een aantal bbq recepten:
* gepofte aardappel in folie met zure room en kruiden
* maiskolf aan een prikker
* spiezen van allerlei groentes
* spiezen met een stukje worst, paprika, ui
* spiezen met kleine gekruide (eventueel voor gegaarde) gehaktballetjes
* pakketjes van alumiumfolie met zalm of witvis met kruiden als dille, peterselie, venkel en een klontje kruidenboter
* plakken ananas of een halve appel
* fruitspiesje als toetje of instant sorbetijs van bevroren fruit (mango of bosvruchten) uit de vriezer dat je even met de staafmixer en een drupje citroen tot kant en klaar ijs draait.

Heb jij nog een leuke bbq tip? Ik hoor het graag! Heel veel gezellige bbq feestjes gewenst!

gr Marielle

Worstelt jouw kind ook met zijn/haar gewicht, wordt hij/zij gepest of is omkleden bij gym een heel gevecht? Blijf niet piekeren maar maak een afspraak voor een GRATIS skypegesprek waarin je alle vragen kunt stellen en je zorgen kunt delen. Je kunt me een berichtje sturen op dit email adres: marielle@kidsopgewicht.nl of me bellen op 06-19 17 33 79. Ik help jullie graag!

Leave a Reply