Hoe overleeft mijn kind een feestje? 8 tips!

Hoe overleeft mijn kind een feestje? 8 tips!

Hai,

Alle kinderen in mijn praktijk hebben wel eens een feestje: gelukkig maar. Maar hoe voorkom je nu dat je tijdens zo’n partij’tje of verjaardag van oma helemaal los gaat?

Ik heb hier 8 tips voor je die je samen met je kind kunt toepassen:

1. Zorg dat je niet met honger van huis gaat. Klinkt logisch, toch zijn er veel ouders die denken: sla de lunch maar over want we moeten vanmiddag naar een verjaardag en daar krijgen we ook genoeg. Het gevolg is dat kinderen dan uitgehongerd aan komen en alles eten wat ze wordt aangeboden. Eet s middags gewoon 1 of 2 boterhammen, dan voorkom je dit.

2. Bespreek vooraf met je kind hoe de verjaardag zal verlopen: is er taart, zijn er chips of bitterballen. Of eten jullie s avonds mee en wordt er friet gehaald met iets lekkers. Maak vooraf keuzes: wordt het een stukje taart of liever een zakje chips. Probeer hier een afspraak voor te maken met je kind.

3. Drink water! In een gemiddeld glas frisdrank zitten al snel 4 suikerklontjes: je eerste winst als je om water vraagt of neem thee zonder suiker.

4. Kies alleen voor het allerelekkerste: geeft ik het een 8,9 of een 10? Is het antwoord nee, dan neem je het niet.

5. Spreek met je kind een gebaar af, trek aan je oorlel, wrijf aan je neus of spreek een codewoord af. Op die manier hoef jij niet in een volle kamer te zeggen: zou je dat nu wel doen, je hebt toch ook al taart gehad. Voor je kind minder vervelend en voor jou ook.

6. Laat je kind lekker buitenspelen! Samen met neefjes, nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes: ze zijn lekker in beweging en hebben geen tijd om zich vol te proppen met allerlei lekkers.

7. Neem de dag na het feestje een balansdag: eet meer groentet en fruit en let op je water. Maak een wandeling met elkaar of laat je kind lekker buitenspelen

8. Is het echt fout gegaan, bedenk dan dat elke moment een goed moment is om de draad weer op te pakken. Laat niet direct de teugels helemaal vieren maar pak de draad gewoon weer op.

Ik ben heel benieuwd of jij nog een tip hebt of iets dat je met jouw kind afspreekt. Laat je me het even weten?

Ik wens jullie veel gezellige feestjes toe!

Warme groet,

Marielle

Worstelt jouw kind ook met zijn/haar gewicht, wordt hij/zij gepest of is omkleden bij gym een heel gevecht? Blijf niet piekeren maar maak een afspraak voor een GRATIS skypegesprek waarin je alle vragen kunt stellen en je zorgen kunt delen. Je kunt me een berichtje sturen op dit email adres: marielle@kidsopgewicht.nl of me bellen op 06-19 17 33 79. Ik help jullie graag!

Leave a Reply