Hoera de voorjaarsvakantie begint! Kans of bedreiging?

Hoera de voorjaarsvakantie begint! Kans of bedreiging?

By 21 februari 2015 Uncategorized No Comments

Vandaag begint de voorjaarsvakantie en  ik heb al een heleboel mensen met een skibox op het dak zien vertrekken: op naar de sneeuw èn de zon!  Voor menen die aan hun gewicht willen werken is dat vaak een lastige periode. Ze gaan anders eten omdat ze afhankelijk zijn wat er in het hotel en op de piste geserveerd wordt . Veel dames zijn bang dat ze in zo’n  week veel gaan aankomen. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer  je een paar slimme tips toepast ,  het juist een kans is, immers je beweegt vaak veel meer dan normaal en je bent lekker buiten!

Een paar tips:

Bedenk wat je wilt deze vakantie: wil je verder afvallen of op gewicht blijven?

Als je weet wat je wilt, ga je verder met je planning. Wat  ga je doen?

  • Je probeert over al van mee te eten maar past je portiegrootte aan.
  • Je maakt bewuste keuzes: als je weet dat je uitgebreid diner hebt met kaasfondue, compenseer je gedurende de dag en ontbijt je met yoghurt, noten en fruit en neem een kop soep met een broodje voor de lunch.
  • Stop alleen nog maar 8, 9 en 10en in je mond.  Maak bewuste keuzes en houd je aan de  afspraken die je maakt met jezelf: wel een glas wijn, niet de hapjes of de taart bij de high tea aan het einde van middag  in je hotel.
  • Mocht het toch mis gaan, geniet er dan vooral van en pak direct de draad weer op. Bedenk dat je in ieder geval meer beweegt dan je normaal doet!

 
Blijf in elk geval wel de baas over je eetgedrag. Zie de vakantie als een enorme kans om aan je lijf te werken en niet als een bedreiging. Voor sommigen wellicht een uitdaging, een oefening maar maak er het beste van. Ik ben heel benieuwd hoe het je vergaat!

Ik wens je heel veel plezier en kom weer veilig terug !

 

Warme groet, Marielle

Ps. Mocht je na de vakantie toe zijn aan een gratis  1-op-1 gesprek  met mij om  over jouw ideale gewicht en hoe jij dat kan bereiken, dan kun je dat aanvragen via info@inbalance.nl.

Leave a Reply