Pizzabodem van bloemkool?!

Pizzabodem van bloemkool?!

Hai,

Vorige keer ontving je van mij 17 tips om je kids meer groente te laten eten. Ik heb hier heel veel reacties op gekregen: dank je wel! Mocht je het blog niet gelezen hebben, je vindt het hier: http://www.kidsopgewicht.nl/17-tips-om-meer-groente-te-eten/.
Vandaag wil ik graag ingaan op een vraag van éen van jullie: namelijk, ik schreef dat je bloemkool ook kunt gebruiken als pizzabodem. Nu ben ik het helemaal met je eens als je zegt, een keertje pizza moet toch kunnen; absoluut, vind ik ook maar als je een keer iets anders, iets leuks wil doen op een druilerige vrijdag of zaterdagmiddag, dan beveel ik je deze aan:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
* Snijd een bloemkool in roosjes en doe in de keukenmachine. Maal tot fijne kruimels.
* Verdeel de kruimels over een met bakpapier beklede ovenplaat en schuif in de oven.
* Bak 25 minuten, roer af en toe even door met een vork.
* Terwijl de bloemkoolkruimels in de oven staan, kun je de groente voor je topping snijden.
* Haal de kruimels uit de oven en laat een kwartier afkoelen terwijl de kruimels zijn verspreid over de bakplaat.
* Doe de kruimels dan in een schone theedoek en knijp zo hard je kan zoveel mogelijk vocht eruit.
* Doe de bloemkoolpulp in een kom met een ei, beetje oregano,  handje kaas, een snuf peper en zout en meng goed door.
* Verdeel het mengsel egaal over de bakplaat met een spatel, maak de bodem lekker dun.
* Zet hem terug in de oven en bak 25 minuten. De bodem moet al een beetje hard en lichtbruin worden.
* Haal uit de oven, beleg met tomatensaus en het beleg dat je lekker vindt en bestrijk de randjes met olie.
* Maak af met wat kaas en schuif weer de oven in voor 20 minuten. Smullen maar!

En, ga jij het ook proberen? Ik ben heel benieuwd ook vooral wat de kids ervan vinden! Op deze manier krijgen ze toch weer een extra portie groente binnen!

Ik hoor graag je bevindingen! Stuur mijn blog vooral door als je iemand kent die dit ook leuk vindt.

Worstelt jouw kind ook met zijn/haar gewicht, wordt hij/zij gepest of is omkleden bij gym een hele worsteling? Blijf niet piekeren maar maak een afspraak voor een GRATIS skypegesprek waarin je alle vragen kunt stellen en je zorgen kunt delen.  Je kunt me een berichtje sturen op dit email adres: info@kidsopgewicht.nl of me bellen op 06-19 17 33 79. Ik help jullie graag!

Warme groet, Marielle

Bloemkoolpizza6

6 Comments

Leave a Reply