Superfoods

By 10 januari 2015 Algemeen No Comments

Blogs
If it doesn’t challenge you, it won’t change you!


Bruiden

Over

Superfoods:
een hit of een hype?

Programma's

10 Gezonde gewoontes

Let's move!

Contact

Superfoods: je kunt geen krant of tijdschrift openslaan of je leest erover. Maar zijn de ‘foods’ wel echt zo ‘super’ of alleen maar ‘super’ duur?

Veel mensen denken dat superfoods een beschermde naam is voor exotische producten uit bijvoorbeeld de Andes. Dat is niet zo. De term superfoods is bedacht door een aantal handige marketeers voor producten waar net iets meer werkzame stoffen inzitten dan in andere. Het is eigenlijk een term die goed klinkt en de consument een goed gevoel wil geven zoals ‘ambachtelijk’ of ‘huisgemaakt’ maar die moeilijk te controleren is.

Superfoods zijn onbewerkte producten die claimen meer bouwstoffen te bevatten dan andere. Nu vinden wij in veel verse producten van eigen bodem ook volwaardige bouwstoffen. Wist je dat éen van de meest krachtige superfoods van eigen bodem onze oude vertrouwde boerenkool is: deze is zeer rijk aan vitaminen en mineralen. In de Verenigde Staten is boerenkool op dit moment een ware rage. Ze noemen het daar ‘kale’ en er wordt van alles van gemaakt, zelfs (oven)chips.

Als je je geld niet wilt uitgeven aan allerlei exotische bessen, bijzondere grassen en typische zaden zijn er in de supermarkt voldoende goede alternatieven voorhanden.

Hieronder vind je een lijstje met onze eigen superfoods:

  1. Tarwegras kun je vervangen door -> Broccoli, boerenkool en spinazie: bron van vitamines, ijzer en mineralen
  2. Gojibessen kun je vervangen door-> Blauwe bessen: rijk aan anti-oxidanten en vitamine C
  3. Chiazaad kun je vervangen door -> Sesam- en lijnzaad: bevatten veel omega- 3 vetzuren en vezels
  4. Kokosolie kun je vervangen door -> Roomboter, weliswaar een verzadigd en dierlijk vet maar wel heel puur en van nature rijk aan belangrijke vitamines A, D en E.

Leave a Reply