Ze lust geen water!

Ze lust geen water!

By 4 oktober 2017 Uncategorized No Comments

Regelmatig heb ik moeders (soms vaders) aan tafel met een kind dat ‘geen water lust’.

Ik vind dat altijd wel grappig om te horen. Lust ze geen water of wil ze geen water? Ik vertel dan altijd dat wij als mensen voor ca 70% uit water bestaan. Ook je haar, je botten en je tanden bestaan uit water! Met suikerhoudende drankjes beginnen we al vroeg: op heel veel creches wordt nog diksap of zoete siroop gedronken. Het is de eerste winst als je dit zou vervangen door water.

mens in water

Een van de pijlers van het programma waar ik mee werk is gebaseerd op veel water drinken. Dat kan natuurlijk bronwater zijn of ander hip water maar ook en vooral water uit de kraan is prima. Het lest de dorst, vult je maag en zet niet aan tot snacken zoals zoete limonade doet. Je kunt je water zelf leuk of hip maken door munt, fruit of komkommer toe te voegen. Dat kan ook in bruisend water. Er zijn ook leuke tankjes van glas te koop met een kraantje waar je zelf water met fruit in kan doen. In de herfst en en winter is thee natuurlijk ook een geweldige optie: er zijn zoveel smaken thee dat er altijd wel 1 bij is die je kind lekker vindt. Genoeg om mee te experimenteren!

Een ander vraag die me vaak gesteld wordt is hoeveel moet mijn kind eigenlijk drinken per dag? Een goede indicatie is ca. 1 liter tot 12 jaar en daar boven 1,5 liter per dag. Dat is inclusief 1 glas zuivel (melk , karnemelk of optimel).

Drinkt jouw kind genoeg water? Wist je dat er in een pakje Wicky 4 of 5 suikerklontjes zitten? In een blokje cola 9? De grote winst boek je al door deze en andere zoete drankjes te vervangen door water. Heb jij nog een tip om je kind meer water te laten drinken of om water ‘lekker’ te maken? Laat het me weten!

Warme groet,

Marielle
Worstelt jouw kind ook met zijn/haar gewicht, wordt hij/zij gepest of is omkleden bij gym een heel gevecht? Blijf niet piekeren maar maak een afspraak voor een GRATIS skype of Facetime gesprek waarin je alle vragen kunt stellen en je zorgen kunt delen. Je kunt me een berichtje sturen op dit email adres: marielle@kidsopgewicht.nl of me bellen op 06-19 17 33 79. Ik help jullie graag!

Leave a Reply